Cagak Halimun

Ku: Ari Andriansyah

Jalan nu kiwari keur disorang
Ngembat reuma mangsa nalikung harepan
Karasa lengkah beuki longkewang
Basa jalan implengan rarumpil ngarunambing lalakon

Ibun leuweung teu reureuh nete ti daun ka daun
Mulas beueus tapak kawisaya. Ngalembereh
Mapay kuncup kalakay pamuntangan ti heula paturay
Ninggalkeun pamidangan lawas

Pucuk-pucuk pines tingarulang katebak angin
Ngagupayan ngajak ngeunteung ‘na beungeut situ
Tingtrim. Mantunkeun wawacan beurang
Nembangkeun kidung suwung

Jalan mana nu rek disorang ku anjeun?
Sedeng halimun beuki mongkleng
Ngulambuan teuteup jeung renghap
Kari kalangkang sukma nu mangprung tunggang kasmaran
Mawa rusiah sewang-sewang muru simpe lawang gintung

Situ Lembang, 2007

Sumber: http://majalah-mangle.com/rubrik.php?mod=detail&id=63

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s